Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

fredag 4 januari 2013

Louis Roederer Brut Premier


(40 % chardonnay, 40 % pinot noir, 20 % pinot meunier)

När: 7 september 2012

Var: Hotel Companile i Dizy

Doft: Utvecklad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, grädde och citrus.

Smak: Torr och frisk smak med inslag av gula äpplen och citrus. Relativt mycket syra.

Kommentar: En mycket bra standardchampagne! Dosage på ca 10 gram per liter. Dracks på halvflaska.

Betyg idag: 83

Sannolikt bäst: 2015 – 2018


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar