Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 6 oktober 2013

Le Mesnil Brut


(100 % chardonnay)

När: 15 september 2013

Var: På restaurang Le Mesnil i Le Mesnil-sur-Oger

Doft: Blommig doft med inslag av persika samt gula och röda äpplen.

Smak: Utvecklad, torr och frisk smak med inslag av persika, äpplen, apelsin och apelsinskal. Balanserad syra.

Kommentar: Bakom varumärket Le Mesnil står kooperativet Union des Propriétaires Recoltants (UPR). UPR grundades 1937 i Le Mesnil-sur-Oger och består av över 550 odlare som levererar förstklassiga druvor till den gemensamma vinfabriken. Mer än 90 procent av produktionen säljs till de stora champagnehusen, till bl a Moët, Veuve Clicquot, Taittinger och Pol Roger. Men en del används alltså även till det egna varumärket. Det här är deras enklaste vin. Det är en mycket god champagne och utan tvekan en av de bästa standardcuvéerna på marknaden! Dracks på halvflaska till en meny bestående av pasta med hummer, ankfilé och chokladdessert.

Betyg idag: 85

Sannolikt bäst: 2013 – 2016




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar