Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 8 december 2014

2006 Diebolt-Vallois Millésime

(100 % chardonnay)

2 november 2014 (hemma)

Doft: Utvecklad, gräddig, brödig och något rökig doft med brända toner. Inslag av gula äpplen, honung, gräddkola och lemoncurd. Efter hand rostat bröd och crème brûlée.

Smak: Utvecklad och frisk. Gula äpplen, honung, gräddkola, mineral och grapefrukt. Mycket syra. Lång, något bitter eftersmak.

Betyg idag: 89

Sannolikt bäst: 2017-2023


Skylt i Cramant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar