Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 10 juni 2015

2005 Louis Roederer Vintage

(70 % pinot noir, 30 % chardonnay)

24 april 2015 (Les Solistes by Pierre Gagnaire i Berlin)

Doft: Utvecklad, brödig doft med inslag av brioche, persika, röda äpplen, blodgrape och nötter. Senare även rostat bröd.

Smak: Utvecklad, frisk, fruktig, torr och något bitter smak. Persika, röda äpplen och blodgrape. Relativt hög syra.

Kommentar: Louis Roederers årgångschampagne levererar konsekvent på en mycket hög nivå och denna 2005:a är inget undantag. Den är till 70 % gjord på pinot noir från Verzenay och till 30 % på chardonnay från Avize. Ungefär hälften av vinerna är fatjästa. Ingen malolaktisk jäsning. Knappar man in koden från baksidan av flaskan (L035132G100388) på Louis Roederers hemsida får man reda på att flaskan degorgerades 2010.

Dracks till en fantastisk sexrättersmeny på fina Les Solistes by Pierre Gagnaire på Waldorf Astoria i Berlin.

Betyg idag: 90

Sannolikt bäst: 2017-2023

Mina intryck av andra årgångar (med länkar till resp inlägg):






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar