Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 16 november 2014

1995 Bruno Paillard Nec Plus Ultra

(50 % chardonnay, 50 % pinot noir)

17 oktober 2014 (hemma)

Doft: Underbar, mogen och portvinslik doft med inslag av torkad frukt, bivax, jästa äpplen och gräddkola. En oxiderad stil som påminner en del om Selosse!

Smak: Mogen, frisk och torr smak av mogna gula äpplen, persika, mogen grapefrukt och mineral. Lång, torr och aningen bitter eftersmak av persikokärna.

Kommentar: Nec Plus Ultra är Bruno Paillards tolkning av ”den perfekta champagnen”. Den här flaskan var klart bättre än den jag drack i somras (se nedanstående länk) och steget närmare den gode Brunos målsättning. Buteljerad i juli 1996 och degorgerad i juni 2005. Dosage på 4 g/l. Flaska 1249 av 9393.

Betyg idag: 91

Sannolikt bäst: 2012-2017

Tidigare intryck av denna champagne:

2014-07-04: 88



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar