Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 28 september 2016

1996 Bruno Paillard Brut Assemblage

(52 % chardonnay, 48 % pinot noir)

8 augusti 2016 (hemma)



Den här champagnen är helt underbar nu och har samtidigt fortfarande en lång framtid framför sig! Helt enkelt en bra champagne att plocka fram när man stöter på någon som föraktfullt fnyser att 96:ornas tid är förbi sedan länge! Den har en fantastiskt koncentrerad smak och samtidigt en bitande årgångstypisk syra. Flaskan dricks över två dagar och den blir bara bättre och bättre ju längre tiden går!

Det här var den fjärde flaskan från en låda som köptes i november 2007. Degorgerad i oktober 2006.

Doft: Mogen, komplex och något kryddig doft med inslag av torkad gul frukt, mogna gula äpplen, mango, kex, vanilj och honung.

Smak: Mogen, koncentrerad, mycket frisk och kryddig smak av mogna äpplen, citron, persika och mandelkex. Hög syra.

Betyg idag: 91

Sannolikt bäst: 2016-2022

Tidigare intryck av denna champagne (med länkar till resp inlägg):



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar